Имението "Невърленд" на американския певец, автор на песни и продуцент Майкъл Джексън в щата Калифорния беше продадено на милиардера Рон Бъркъл, съобщи в. "Уолстрийт джърнъл".

Изданието припомня, че имотът е бил обявен за продажба през 2015 г. на цена от 100 милиона долара от наследниците на певеца и компанията "Колъни кепитъл".

Оттогава цената му на няколко пъти беше понижавана. Миналата година тя беше 31 милиона долара.

Джексън купи имението в Лос Оливос, северно от Санта Барбара през 1987 г. за около 19,5 милиона долара и го нарече "Невърленд". То е разположено върху площ от 11 квадратни километра и в него имаше тематичен парк, въртележка, железопътна линия и виенско колело.

Певецът почина през 2009 г. Впоследствие атракционите бяха премахнати, а името на имота беше променено. В момента там има около 20 постройки, включително къщи за гости, басейн, баскетболно игрище и киносалон за 50 зрители.

"Уолстрийт джърнъл" припомня, че Бъркъл е бил делови съветник на Джексън. Представители на милиардера съобщиха на журналистите, че той смята придобиването на имота за изгодно вложение.

Майкъл Джексън е носител на 13 награди "Грами". В света са продадени над 1 милиард капия от негови записи. По данни на сп. "Форбс" Джексън е начело в списъка на знаменитостите, чието културно наследство продължава да носи доходи дори и след смъртта им.