Домът, в който е израснал Джордж Харисън, отива на търг, съобщават от Omega Auction. Предполага се, че къщата, която е в предградието Спийк, на 8 мили от Ливърпул, ще достигне цена от 200 000 лири. Наддаването е на 28 септември. Наблизо има летище, районът се обслужва добре от обществения транспорт и местните удобства включват супермаркети, паркове, се казва в офертата за предимствата на имота.

Домът на Джордж в Спийк, който се продава на търг

Снимка:Omega Auction

Семейството му заживява там през 1950 г., когато Джордж е на 6 и прекарват 12 важни и щастливи години, преди да се преместят през 1962 г. През този период къщата се превръща в редовно място за репетиции на The Quarrymen, а след това и The Beatles. Има много снимки на Джордж и съучениците му вътре и извън имота. Това би била добра инвестиция, сегашният собственик купил къщата през 2014 г., а оттогава цените на жилищата в района са се повишили с 20%, казват от аукциона.

Това е просторен семеен дом с 3 спални, коридор, хол, кухня с трапезария, градина. Запазен е голям кухненски шкаф, който е принадлежал на семейство Харисън, запазени са врати, не са пипани плочките в банята от времето на китариста.

Първият дом на Джордж на "Арнолд Гроув" в Ливърпул, който е задънена улица

Снимка:Getty Images

От Omega Auction казват, че ще търгуват още непознати, нечувани интервюта на Джон и Йоко и звукосаписни ленти на албуми, общо 400 лота.