Прокуратурата обмисля обвинения за фаталния инцидент, при който актьорът Алек Болдуин застреля операторката Халина Хътчинс и рани режисьора Джоуел Соуза на снимачната площадка на уестърна "Rust", съобщи "Мейлонлайн".

На пресконференция днес следователите представиха публично резултатите от разследването, предаде Асошиейтед прес. Следователи са открили куршума, с който бяха простреляни Хътчинс и Соуза. От снимачната площадка са конфискувани още две оръжия.

Шерифът на Санта Фе Адан Мендоса каза, че е твърде рано да се коментира дали ще бъдат повдигнати обвинения. Той отбеляза, че около 500 патрона са били намерени на снимачната площадка.

Следователите проверяват и съобщенията за други инциденти със стрелба. Районният прокурор Мери Кармак-Олтуиз каза, че следователите не могат все още да кажат дали инцидентът е настъпил в резултат на небрежност и от кого в какъв момент.

Според съдебни документи асистент-режисьорът Дейв Холс е взел един от три пистолета, подготвени за снимките и го е подал на Болдуин с уверението, че не е зареден с истински патрони. Оказа се обаче, че оръжието е било заредено.

Прокурор Мери Кармак-Олтуиз също каза пред Асошиейтед прес преди пресконференцията, че разследването е все още в ранен етап, далеч от окончателно решение за повдигане на обвинения. Те обаче не са изключени.

В отговор на въпрос прокурорката каза, че повдигането на обвинения не е изключено дори за Алек Болдуин. "Той е стрелял. Всички варианти са възможни на този етап", каза тя и допълни, че "никой не е изключен" от евентуално съдебно преследване, каза тя, цитирана от АФП.

"Мисля, че фактите са ясни - оръжие е било предадено на г-н Болдуин. То е работещо и с него е стреляно на живо, убивайки г-жа Хътчинс и ранявайки г-н Соуза", каза шерифът на Санта Фе Адан Мендоса. Той заяви пред репортери, че по време на стрелбата на снимачната площадка на уестърна Rust е имало около 100 души и че всички ще бъдат разпитани.