Легендарната група Iron Maiden ще се нареди сред малцината музиканти, които имат пощенски марки в своя чест, съобщи BBC.

Колекцията се състои от 12 марки. Избраните за нея снимки са от 1980 до 2018 г. Има групови и индивидуални снимки и корици на албуми, с талисмана им Еди. В продажба ще излязат на 12 януари.

Iron Maiden са едва петата група, увековечена на британски марки. Останалите са Тhe Beatles, Pink Floyd, Queen и Rolling Stones.

В колекцията са включени и пощенски картички.

Embed from Getty Images

Лидерът на бандата Стив Харис сподели, че проектът ги е изненадал много и са останали без думи, когато са видели марките за първи път.

Embed from Getty Images

"Изглеждат превъзходно и мисля, че наистина улавят същността и енергията на Мейдън. Много сме горди, че Кралските пощи ни избраха да почетат приноса ни и знаем, че феновете ни ще почувстват същото", каза той.

Групата е образувана в Източен Лондон през 1975 г. От албумите им са продадени повече от 130 милиона копия по света. Групата се смята за една от най-влиятелните на всички времена, пише БТА. През септември миналата година излезе албумът им "Senjutsu". Той зае първо място в класациите на 27 държави. Следващото турне на Iron Maiden ще започне в Европа през лятото.