Група Queen с вокалиста Адам Ламбърт ще изнесе концерти по стадиони в Австралия в рамките на турнето си "The Rhapsody tour" през февруари 2020 г..

Музикантите от легендарната банда и Ламбърт, който се прочу с участието си в шоуто "Американски идол" и за пръв път се присъедини към нея през 2011 г., замествайки починалия Фреди Меркюри, възнамеряват да се възползват от успеха на биографичния филм "Бохемска рапсодия" и да изнесат поредица концерти по стадиони, съобщи Контактмюзик, цитиран от БТА.

"Разполагаме със съвсем нов визуален спектакъл, с който ще се върнем към хитовете на Queen - каза Ламбърт. - С нетърпение очакваме да го представим пред феновете в Австралия."

Турнето ще започне с концерт на стадион "Сънкорп" в Бризбейн на 13 февруари 2020 г. Сценографът Рик Липсън разкри, че посредством предстоящите си концерти бандата ще продължи да радва феновете с онова, което е музиката на живо. "Това ще са най-иновативните и най-интерактивни шоута, които групата някога е изнасяла", увери той.

Вестта за турнето идва, след като китаристът на Queen Брайън Мей, барабанистът на бандата Роджър Тейлър и Ламбърт оповестиха, че се готвят да бъдат звезди в нов документален филм.