Император Нурихито се възкачи официално на императорския трон в Япония, а от българска страна на височайшото събитие присъстваха президентът Румен Радев и съпругата му Десислава.

Вижте снимки >>

Семейството показа изискан стил, като президентът бе облечен в черен фрак с бяла жилетка и папийонка, а Десислава Радева бе в ефирна рокля в бледолилаво с прозрачни ръкави, остро V-образно деколте и дължина до земята. Тя бе гарнирана с широк бял колан в талията, който бе съчетан с аксесоарите на съпруга ѝ. На врата си Радева носеше перлена огърлица с акцент черен камък. Косата ѝ бе прибрана в нисък кок.

Тоалетът е от българската дизайнерка Невена Николова, изработен е от коприна, а точното наименование на цвета е "глетчер". Президентшата бе облечена изцяло според строгия протокол, който интронизацията изисква.

Румен и Десислава Радеви се движеха ръка за ръка. Събитието бе уважено от бившия френски президент Никола Саркози, полският президент Анджей Дуда и съпругата му Агата, чешкият министър-председател Андрей Бабиш и съпругата му Моника, кралят и кралицата на Холандия - Максима и Вилем-Александър, принц Чарлз, датската принцеса Мери и принц Фредерик, белгийският крал Филип и съпругата му Матилд и много други.

Чешкият министър-председател Андрей Бабиш и съпругата му Моника

Снимка: AP/БТА

Датската принцеса Мери и принц Фредерик

Снимка: AP/БТА

Още за интронизацията вижте тук >>