Макар упорито да се твърди, че красотата е субективно понятие, което всеки сам определя по своите собствени критерии, в хода на времето винаги са съществували неписани, но конкретни стандарти, по които човечеството неизменно я е измервало. Разбира се, подобно на всичко останало на този свят, през различните епохи тези норми също са търпели редица промени, изменяйки неведнъж масовата представа за привлекателност, докато накрая са стигнали настоящата концепция за безупречност, изграждаща образа на жени с перфектни пропорции, пищни деколтета и плътни устни, както и мъже с ясно изразени мускули на корема, бицепси от стомана, добре оформени и поддържани бради и т.н.... Или поне такива са всеобщите възприятия, приети по родните географски ширини.

Само че съвършенството е мит, който не съществува, не и под нашето небе. Истината е, че всеки има своите малки недостатъци, които понякога може и да го карат да изпитва несигурност, разклащаща неговата увереност, но всъщност му придават индивидуалност, отличаваща го от останалите. Навярно това би потвърдила и очарователната Радина Кърджилова, призовала преди часове своите Инстаграм последователи да обичат телата си, въпреки кусурите, които може да имат.

Вижте снимки >>

Но както се казва думите са просто слова, освен ако не са подплатени с действия, ето защо, давайки личен пример, актрисата илюстрира апела си със свои снимки от морския бряг, на които позира пред фотографския обектив по черен бански костюм от две части, разкриващ фигурата ѝ четири месеца след раждането на втория ѝ син. В публикацията си звездата от "XII a клас" споделя, че макар все още да не си е върнала някогашното телосложение - от преди бременността, към днешна дата изобщо не се притеснява от образа в огледалото.

Снимка: Официален профил в Instagram

"Обичайте телата си! Много от Вас ме питат как успях да възвърна килограмите си след раждането на Йоан. Отговорът е, че все още не съм във формата, в която се харесвам. Но тъй като съм преминала през много диети, драстични отслабвания през годините, които ми донесоха много негативи, както в здравословен, така и в професионален план, сега знам, че нещата лека полека ще си дойдат на мястото. Да, имам корем, да, имам целулит, но внимавам какво ям, пия много вода, все още кърмя и гледам повече да се движа.

Харесвате се, обичайте се! Малко са хората, които ще ви казват истината в очите, а много са от тези, които ще я премълчават. Ние сме съвършени сами по себе си, ние сме пример и трябва да бъдем ДОБЪР пример за младите", пише тя.

Посланието ѝ предизвика множество положителни реакции от хилядите нейни фенове, последвали профила ѝ в платформата, които не скриха факта, че одобряват и напълно подкрепят написаното от нея.

Снимка: Официален профил в Instagram

"Вашите снимки са истински! Без филтри, без програми! Вие сте истинска, без корекции и изкуствени неща! Ето в това е красотата и индивидуалността. Нека все повече бъдем себе си", коментира една от почитателките ѝ.

"Малко хора споделят това, което Вие пишете! Може би имат комплекси или силно его! Адмирации!", включи се друга.

"Съгласна съм и на 100 % споделям опита Ви", присъедини се трета жена.

"Браво! Разумно и смело момиче си ти, Радина, надарено с външна и вътрешна красота", заключи четвърта.

Междувременно Кърджилова изпълва акаунта си в социалната мрежа и с обикновени кадри, без социално послание. Те показват щастливите мигове, изпълващи семейната ѝ почивка на родното Черноморие, където в момента се намира. Изображенията са запечатали радостта, която споделя със своите наследници край морските вълни.

"С деца на море. Няма такава веселба", отбелязва тя.

Снимка: Официален профил в Instagram