Ед О' Брайън от Radiohead разкри, че се обсъжда възможността тази година бандата да чества 20-ата годишнина от излизането на албума "Kid A". Той излиза на 27 септември 2000 г.

Китаристът довери, че не е склонен да гледа назад към различни етапи от кариерата си и че предпочита да фокусира вниманието си върху онова, което предстои. Той обаче потвърди, че изпълнителите на хита "Creep" участвали в онлайн срещи, за да планират нещо, с което да отбележат излизането на албума през 2000-ата г, пише БТА, цитирайки Контактмюзик.

Фил Селуей, Дейвид Бърн, Ед О'Брайън

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

"С "Kid A" групата извърши промяна в звученето си, добавяйки синтезатори и струнни инструменти - поясни О' Брайън, чийто дебютен соло албум "Earth" ще излезе по-късно този месец. - Обсъдихме тази възможност, но в обозримото бъдеще всеки от нас се е заел с осъществяване на свои собствени проекти. Когато настъпи подходящият момент, ще видим какво ще направим. В историята на живота на "Рейдиохед" има няколко "глави". Една от тях е свързана с "OK Computer", а друга продължава от "Kid A" до "A Moon Shaped Pool". Сега като че ли ще теглим чертата и се питаме коя ще е следващата "глава"."

Том Йорк

Снимка: Getty Images/Guliver Photos