Консервативният американски радиоводещ Фил Валентин, който се бори срещу коварната болест Ковид-19 повече от месец, загуби битката. Той почина на 61 години.

За загубата му съобщиха от Supertalk 99.7 WTN в събота.

На 11 юли самият Фил обяви пред аудиторията си във Фейсбук, че е диагностициран с Ковид-19,но успокои слушателите си, че скоро ще се върне. Преди да се разболее Валентин бе отявлен антиваксър и противник на носенето на маски.

Само четири дни, след като обявява, че се е заразил с болестта обаче, той туитва връзка към статията на Daily Caller, която съобщава за слънцезащитните  продукти на Johnson & Johnson, като той пише под поста "Сигурен съм, че ваксината е напълно безопасна. Не се притеснявайте за това".

През 2020 годна той написа отново в туитър: "Има много нисък риск от А) заразяването с Ковид-19 и Б) смърт от него. Защо да рискувам да получа сърдечен удар или парализа от ваксината?" Също така той записа и пародийна песен на име "Vaxman", която се подиграва на ваксината.

 Известният глас в радиото спечели националното внимание през 2000 г., когато организира редица протести срещу предложенията за държавен данък върху доходите в Тенеси. По-късно той написа и книга за протестите наречена "Държавен бунт".

След като състоянието на Валентин се е влоши неговото семейство е потърсило как да стигне до по-голям брой хора, за да подчертае важността от ваксинирането. Така те са се обърнали към социалните мрежи.