Отдаден над 100% на тениса, испанецът Рафа Надал вече вижда края на кариерата си (беше размазан с 3-0 сета от Джокович на финала в Австралия) и отправя поглед към бъдещето си като семеен човек.

Вижте снимки на двойката >>

Списание "Hola" разкри, че 32-годишният Рафа вдига голяма сватба с любимата си Мария Франсиска Перейо, с която са заедно вече 14 години. Двамата ще си кажат "да" пред олтара тази есен в Майорка.

Според "Hola" Рафа поискал официално ръката на Мария миналия май, когато двамата били в Рим. Това останало в пълна тайна, тъй като Рафа Надал пази ревниво от останалите личния си живот.

Преди две години Надал призна, че иска да създаде семейство след края на състезателната си кариера. Той не е убеден, че постоянните пътувания ще са приятни за децата му.

Матадора е единственият представител на Голямата четворка, който все още не е станал родител. Федерер има две двойки близнаци, a Мъри и Джокович имат по две деца.

"С удоволствие бих имал деца - момчета, момичета. Аз съм човек на семейството, който обича децата. Но реалността е, че годините си минават, а искам да започна да правя всичко това, когато спортната ми кариера свърши. Мисля, че най-важното са грижите за децата. Не знам дали целогодишните пътувания, когато си родител, са полезни", сподели Рафа пред приятеля си Хуан Монако, който работи като журналист, след като наскоро сложи край на кариерата си.

 

Рафаел Надал с приятелката си

Getty Images/Guliver Photos