Актрисата Шанън Дохърти съобщи, че ракът на гърдата, от който се лекува от пет години, е в напреднал стадий, предаде АФП.

Вижте снимки на Шанън >>

"Ракът ми се завърна, затова съм тук. Мисля, че още не съм осмислила новината. Това хапче е трудно за преглъщане", каза 48-годишната актриса в предаването "Добро утро, Америка" по телевизия ABC.

Диагнозата рак на гърдата беше поставена на Шанън Дохърти през 2015 г. Актрисата споделяше как се бори с болестта със снимки в социалните мрежи. След това навлезе в ремисия.

"Рак на гърдата в четвърти стадий", както е при Шанън Дохърти, означава, че болестта се е разпространила в организма с метастази.

Шанън Дохърти стана много популярна със сериала "Бевърли хилс, 90210", излъчван в САЩ от 1990 до 2000 г. Миналата година беше заснет още един сезон, няколко месеца след смъртта на актьора Люк Пери, който почина от инсулт, припомня БТА. Тогава актрисата предпочете да не споделя, че ракът ѝ се е завърнал.

"Беше толкова странно за мен да съм болна от рак, а друг, привидно в добро здраве, да си отиде първи", каза Шанън Дохърти в предаването "Добро утро, Америка". Тя обясни, че не е искала да говори за болестта си, за да докаже, че още е способна да работи.

"Животът ни не спира в минутата, в която научаваме диагнозата. Остава ни още малко време", настоя Шанън Дохърти.