Когато стане въпрос за Черна гора, повечето хора неминуемо се сещат за три определени града, намиращи се в нейните предели - разбира се, това са столицата Подгорица, историческият Котор и центърът на забавленията Будва. Страната обаче има още какво да предложи на своите посетители, а сред местата, които те обезателно трябва да посетят, оправяйки се към нея, попада прекрасният Пераст. Разположен по крайбрежието на Адриатическо море, той пленява със своята удивителна красота, богата история и спокойна атмосфера. С това със сигурност би се съгласила и Ралица Паскалева, която вчера именно от там реши да разкрие на своите приблизително сто и петдесет последователи в Instagram радостната вест, че очаква второ дете.

Макар актрисата, добила популярност у нас най-вече с превъплъщението си в доктор Галя Стилиянова в болничната поредица "Откраднат живот", вече от почти седмица да е на почивка, отвела я в живописната държава, разположена в западната част на Балканския полуостров, където се намира заедно със своето семейство, едва вчера тя реши да издаде, че с партньора ѝ - волейболиста Теодор Салапаров, отново ще стават родители. Направи го, като публикува в личния си профил галерия от две снимки, направени пред една от най-големите забележителности в залива Бока, както накратко го наричат местните жители, а именно църквата "Богородица от скалите", издигаща на единствения изкуствено създаден по тези географски ширини остров.

Вижте снимки >>

Според една от легендите за храма със син купол през 1452 г. двама братя, единият от които имал дълбока рана на крака, забелязали там икона, стърчаща от морето, която взели със себе си. На сутринта тя била изчезнала, но кракът на мъжа бил оздравял. Вярвайки, че това е божествено послание, те издигнали светилище на Мадоната, като подредили камъни, за да образуват малък остров, където са намерили изображението на Дева Мария с младенеца на скала. През 1630 г. Римокатолическата църква си присвоява мястото и построява нов параклис. Реставрираната през 1722 г. църква "Дева Мария от скалите" разполага с повече от 2500 сребърни плочки, дарени от моряци, които приписват благополучното си завръщане от морето на закрилата на Богородица. По стените и таваните ѝ са запазени 68 фрески на Трипо Коколя, известен бароков художник, роден в Пераст.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Ralitsa K. Paskaleva (@ralitsapaskaleva)

На първото изображение, което брюнетката, позната на зрителите и като водеща на приключенското предаване "Игри на волята", сподели сега от там, тя позира пред фотографския обектив с любимите си мъже - своята половинка и техния първороден син, докато на второто е сама. Облечена в свободна бежово-зелена рокля с тънки презрамки и плетени акценти на деколтето, съчетана с широка риза в същия цвят, Ралица е седнала върху ниска каменна преграда, а от двете ѝ страни стоят спортистът и наследникът им, като първият е сложил ръка върху заобления ѝ корем, насочвайки вниманието на зрителя към растящия в него живот.

"1+1=4", гласи посланието към публикацията, която към момента е харесана от над тридесет хиляди души. Сред потребителите, включили се в коментарите под нея, за да поздравят двойката, са немалко представители на родния шоубизнес, сред които Миро, Мария Илиева, Жени Джаферович, Биляна Йотовска, Маги Джанаварова, Евелин Костова, Мика Стоичкова, Михаела Маринова, Юлиян Костов, Силвия Петкова, Златка Райкова, Ненчо Балабанов и др.

Бъдещото отроче ще бъде второ за 33-годишната актриса и 40-годишния титуляр на Националния ни отбор по волейбол, които са заедно от седем години насам. Теодор обаче има още едно момче от брака си с Бойка Делиева, което носи името Георги и вече върви по стъпките на своя баща, изявявайки се в спорта.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Ralitsa K. Paskaleva (@ralitsapaskaleva)