Паул Ландерс и Рихард Круспе от легендарната банда Rammstein се целунаха на сцената по време на техен концерт в руската столица.

Вижте снимки >>

Това се случи, докато групата изпълнява парчето "Auslander" и е акт на протест срещу анти ЛГБТ законите в страната.

В Русия все още действа законът, приет през 2013 г., според който в страната са забранени материали, които "изкривяват идеите за еднаква социална стойност на традиционните и нетрадиционните сексуални взаимоотношения". Законът е осъден от "Amnesty International" и "Human Rights Watch".

След концерта си, който се проведе на стадион "Лужники", Rammstaein качиха няколко снимки в своя Инстаграм профил. Една от тях е на целуващите се китаристи на бандата, до която са написали "Русия, обичаме те!". Фен на групата пък е добавил свой коментар към тази снимка, споделяйки я в собствения си профил - "Любовта е за всички".

Оказва се, че това е част от "похода на Rammstein срещу хомофобията" и те изпълняват този "ритуал" вече на няколко свои концерта в Европа - в Барселона, в Москва, а по време на концерта си в Полша момчетата от бандата развяват знамена с цветовете на дъгата - символ на гей движението от лодки, с които плуват в публиката.