Канадският рапър Джон Джеймс загина, след като падна от крилото на летящ самолет. Инцидентът стана в Британска Колумбия, Канада.

Изпълнителят тренира дълго време за каскада, която да включи в новото си видео. Сценарият на клипа съдържа сцена, в която Джон Джеймс рапита, докато върви по крилото на малък самолет "Чесна". По време на снимките обаче теглото на музиканта изважда машината от равновесие и тя полита надолу безконтролно. Пилотът не успява веднага да овладее самолета.

Видео от тренировките за каскадата:

"Джон до последно се държеше за крилото, а когато реши да отвори парашута си, беше твърде късно. Той падна на земята и загина на място", разказват мениджърите на артиста.

Пилотът и останалата част от екипа остават невредими.

Джон Джеймс изгуби живота си едва на 34 години. Той израства, карайки ски в планината, и става професионален състезател.

При тежка контузия обаче той чупи гръбначни прешлени и петата си. Това го кара да се обърне към другата си страст - музиката, и да преследва кариера в шоубизнеса. Въпреки това екстремните каскади продължават да го привличат.

Екипът му го описва, като огнен и винаги усмихнат човек.

Професионалният скиор Рори Уейн Бъшфийлд каза за колегата си:

"Той беше планирал нещата до най-малкия детайл. Всичко трябваше да бъде перфектно. Но това е един от онези инциденти. Няма как да знаем защо се случи така..."

Снимка: Instagram