Второто за годината мащабно събитие от YALTA CLUB, насочено към феновете на рап музиката, ще се случи на 16 декември в София. Един от най-актуалните артисти на британската рап сцена пристига за първи път в България за събитието XMAS 2022. На върха на кариерата си Central Cee ще се качи на сцената на зала 3 на НДК, където ще чуем всички парчета, които завладяха TikTok през последната година и генерираха над 1 милион създадени видеоклипа в социалните мрежи.

Aко все още не свързвате лицето с името му, със сигурност сте чували поне една от хитовите му песни - "Doja", "Obsessed With You", "Commitment Issues", или пък някой от микстейповете му, които спечелиха редица награди във Великобритания и по целия свят.

Central Cee започва да прави музика от 8-годишен, вдъхновен основно от баща си, който е любител на хип-хоп музиката. На 14-годишна възраст вече записва музика и я пуска на бял свят. 10 години по-късно той надхвърля границите на британската рап сцена с аудитория от над 8 милиона души в социалните мрежи и над 2 милиарда глобални стриймa на песните му. Успехът го сполетява още през 2020 г. с парчетата "Day in the Life" и "Loading", а на световно ниво започва в началото на 2021 г., когато издава дебютния си микстейп "Wild West" - най-продаван британски дебютен албум на годината, награди за пробив на годината, шест хитови сингъла - осем, ако броим колаборацията му с D-Block Europe и участието му в ремикса на Bad Habits на Ed Sheeran - и три номинации за Brits Awards. Албумът е толкова успешен, че турнето му през 2021 г. се разпродава за броени минути.

Купи билет

В началото на 2022 г. британецът затвърждава всички позиции с втория си албум "23", който отново се насочва директно към номер 1 в класациите. Целият микстейп, но най-вече сингълът Obssessed With You направи така, че името му да бъде чуто навсякъде с над 200 милиона слушания.

Снимка: Yalta Club/ Key Events

Сега, когато 2022 г. навлиза в последното си тримесечие, той продължава да се носи на огромна вълна от успехи. Фрийстайлът му за LA Lakers вече събра над 3 милиона гледания и върви по петите на хитовия му сингъл Doja, който обиколи целия свят. Песента отбеляза изключително важен момент, тъй като Centrall Cee стана първият британски изпълнител с видеоклип, режисиран от емблематичния Cole Bennett. Към днешна дата Doja има над 180 милиона стрийма и над 55 милиона гледания. Песента дебютира на второ място в официалните класации, достигна до Топ 10 на Spotify на 21 пазара, до класацията Global Top 100 на Shazam и взриви Tik Tok с повече от 1 милион създадени видеоклипа.

Купи билет

За повече информация за събитието следете Facebook страницата на YALTA CLUB.

Билетите за XMAS 2022 Central Cee са в продажба в OMV, YALTA CLUB и в мрежата на Eventim на цена от 60 лв. за стандартен билет и 120 лв. за VIP билет.