Рапърката, актриса и носителка на "Златен глобус" Акуафина е най-новото попълнение в актьорския състав на филма "Рънфилд" на "Universal Pictures", съобщи "Hollywood Reporter".

Главната роля на Томас Рънфилд - поклонник и помощник на граф Дракула, изпълнява актьорът Никълъс Холт. Като прочутия вампир зрителите ще видят Никълъс Кейдж. Режисьор на филма е Крис Маккей ("Война в бъдещето").

В какъв образ ще се превъплъти Акуафина на този етап не се споменава.

Рапърката с успешни изяви като актриса е позната с ролите си в ленти като "Луди богати азиатци", "Бандитки", "Шан-Чи и легендата за десетте пръстена" и "Сбогуването", която ѝ носи "Златен глобус". С нейния глас говори Сису в анимацията "Рая и последният дракон".

Персонажът, чиято история разказва предстоящата продукция, се появява за първи път в романа "Дракула" (1897) на писателя Брам Стокър. Томас Рънфилд е обсебен от вампира пациент в лудница, който се храни с мухи и паяци и вярва, че пиенето на кръв ще му донесе безсмъртие. С такава молба той се явява пред Дракула, който не гори от особено желания да направи своя привърженик безсмъртен.

Акуафина получава "Златен глобус" за играта си в "Сбогуването" през 2020 г.

Снимка: Getty Images

Автор на сценария за "Рънфилд" по оригинална история на Робърт Къркман ("Живите мъртви") е Райън Ридли.

Подробностите около сюжета на новия филм се пазят в тайна, предава БТА. Самият проект е описан като модерна приключенска история с комедиен привкус.