Световноизвестният рапър Coolio отишъл до банята, докато бил на гости в дома на свой приятел в Лос Анджелис, и никога повече не излязъл оттам. Това разкрива изданието TMZ, след като ден по-рано беше съобщено, че музикалната звезда е починала внезапно на 59-годишна възраст, а концертът с Vanilla Ice в Тексас се оказа и последен за Coolio.

Изданието информира, че приятелят на рапъра, веднага щом го открил, се обадил на 911. Парамедиците го дефибрилирали в продължение на 45 минути в опит да го съживят. Усилията им обаче се оказали напразни.

Източници на медията от правоохранителните органи твърдят, че на мястото на смъртта му не са открити наркотици или средства за употреба на наркотици. С аутопсия и токсикологичен тест ще бъде установена официалната причина за смъртта на рапъра.

Не е учудващо, че приятелите и феновете на Coolio са шокирани - той, поне привидно, е бил в отлично здраве, пише TMZ.

Пред изданието жена споделя, че малко преди да почине изпълнителят на "Gangsta's Paradise" успяла да се снима с него на летището в Хюстън. 

Мика разказва пред TMZ, че изтичала при него за селфи, а той откликнал много усмихнат и приятелски настроен. Жената твърди и че той поканил нея и нейните приятелки на концерта в Тексас, разменили си номерата и си писали SMS-и. Рапърът дори включил жените в списъка с VIP гости.

Мика споделя, че не успяла да отиде на концерта и ужасно съжалява, че това е била последната ѝ възможност да го види на живо.

Coolio е най-известен като изпълнител на хита "Gangsta's Paradise", станала саундтрак към филма "Опасен ум" (Dangerous Minds, 1995). Песента превърна изпълнителя в световна звезда.