Причина за преждевременната смърт на кийбордиста на "Depeche Mode" Анди Флечър е дисекация на аортата. Групата публикува изявление с причината за кончината на 60-годишния музикант на сайта си. Култовата банда подчертава, че приятелят им си е отишъл по естествен начин и не е страдал дълго. Съобщението е подписано от Мартин Гор и Дейв Геън.

Чуждестранната преса уточнява, че при дисекация на аортата се разкъсва вътрешният ѝ слой.

Флетчър напусна този свят в края на месец май тази година, почти по едно и също време с още една голяма звезда, а именно Алън Уайт, дългогодишен барабанист на прогресив рок групата "Yes", който почина в дома си на 72 години след кратко боледуване.

"Шокирани сме и изпълнени с огромна тъга от преждевременната смърт на нашия скъп приятел, член на семейството и колега от групата Анди "Флетч" Флетчър".

Той имаше истински златно сърце и винаги беше там, когато имаш нужда от подкрепа, оживен разговор, от разсмиване или студена халба. Нашите сърца са с неговото семейство и ви молим да уважавате личния им живот в този труден момент", написаха тогава колегите му от "Depeche Mode", обявявайки кончината му.

Снимка: Getty Images

Флетчър е роден през 1961 г. в Нотингам, Англия. Премества се в Базилдън, когато е дете. Именно там той среща бъдещия основател на "Depeche Mode" Винс Кларк. В края на 70-те те създават група, наречена "No Romance In China". После се запознават с Мартин Гор и формират триото "Composition Of Sound", припомня БТА. През 1980 г. Дейв Геън се присъединява към групата и те променят името си на "Depeche Mode", превръщайки се в музикален гигант в британския електро-поп.

Той издаде 17 албума с тях, последният от които беше "Spirit" от 2017 г. Флетчър беше въведен в Залата на славата на рокендрола през 2020 г.

Снимка: Getty Images