Документален филм за Кание Уест, разкриващ моменти от неговата младост, беше представен предпремиерно на кинофестивала "Сънданс". Продукцията "jeen-yuhs: A Kanye Trilogy" беше показана няколко дни след като рапърът (44 г.) поиска от Netflix да види финалната ѝ версия.

Първата част на документалната поредица беше излъчена виртуално на фестивала "Сънданс" заради коронавирусната пандемия. Тя разказва за ранните разочарования на Кание Уест по времето, когато е съсредоточил усилията си от млад продуцент да стане рапър.

Филмът показва как той неловко сваля брекетите си пред камерата, ядосан, че е отхвърлен, тъй като е "израснал в предградията". Изптлнитеят споделя и моменти на нежност с покойната си майка Донда.

В профила си в Инстаграм миналия петък Кание Уест, който наскоро промени името си на Йе, написа, че "трябва да получи възможност за финална редакция и одобрение на документалния филм, преди да бъде излъчен по Netflix", което е планирано за 16 февруари.

В поста си, под който има 1,5 милиона харесвания, той настоява "незабавно" да му бъде дадена тази възможност.

От стрийминг платформата отказаха коментар на запитване, отправено от Франс прес.

В началото на лентата е показан Уест, който през 2020 г. в телефонен разговор обсъжда договора за "jeen-yuhs: A Kanye Trilogy", предава БТА. Това предполага, че по-късно той може да е преосмислил одобрението си.

Проектът е стартиран от режисьора Кларънс "Куди" Симънс, който започва с камера да следва своя приятел Уест в Чикаго през 2001 г., подтикван от любопитство колко далеч може да стигне младият продуцент. 

Снимка: Getty Images