Бившата съпруга на Чарли Шийн Брук Мюлер е била разпитвана "многократно" от полицията в Лос Анджелис във връзка със смъртта на Матю Пери, след като двамата са се свързали по време на престой в рехабилитация, се казва в нов доклад.

Мюлер не е била арестувана по отношение на разследванията, като според източници на InTouch, тя напълно е сътрудничила на криминалното разследване.

"Брук е наела адвокати и е имала многократни срещи с органите на реда, откакто те пристигнаха в дома й със заповед за обиск. Засега обаче тя мълчи за ситуацията", каза източник пред списанието.

Това разкритие се случва след публикуването на нов доклад, според който следователите най-вероятно ще повдигнат обвинения срещу "няколко човека" във връзка със смъртта на актьора. "Трудно е да се каже или да се знае каква точно е нейната роля в смъртта на Матю, но тя е категорична, че няма нищо общо с това."

46-годишната Мюлер е имала различни проблеми със злоупотреба с вещества през годините. През юли 2011 г. тя премина рехабилитационна програма. Две години по-късно децата й бяха изведени от дома й поради подозрение за употреба на наркотици. По това време Мюлер отново влезе в рехабилитация.

Последният път, в който публично стана ясно, че е влязла в рехабилитация се случи през август 2019 г. Между 2008 и 2011 г. Мюлер беше омъжена за актьора Чарли Шийн. Двойката има синове близнаци, Боб и Макс. Разводът им дойде на фона на обвинения в домашно насилие от страна на Шийн.

Смъртта на 54-годишния Матю Пери през октомври 2023 г. шокира света. Любимата звезда от "Приятели" бе намерен мъртъв в джакузито в дома си в Лос Анджелис. Аутопсията приписва смъртта му на "острите ефекти на кетамина".

Количеството кетамин в кръвта му е в диапазона, използван за обща анестезия по време на операция. Това е посочено като основна причина за смъртта, която беше обявена за злополука без съмнение за злоупотреба, се казва в доклада. Близки до актьора споделиха пред следователите, че той е бил подложен на терапия с вливане на кетамин. Хирургичното лекарство от десетилетия се използва за лечение на депресия и тревожност.

Според информация на InTouch следователите по случая са иззели лаптоп и iPhone от Мюлер. Запознат е потвърдил, че Мюлер и Пери са се сближили по време на рехабилитация. "Те създадоха неочаквано приятелство", казва запознат.