Със сигурност ще се насладим на виртуозна актьорска игра в новия филм за Бонд "Смъртта може да почака", 25-ият поред. Даниел Крейг отново е 007, но злодеят този път е Рами Малек, който направи превъзходна роля като Фреди Меркюри в "Бохемска рапсодия", за която получи "Оскар" през 2019.

Снимка:Forum Film Bulgaria

Историята

Джеймс Бонд е напуснал активна служба и се наслаждава на спокоен живот в Ямайка. Покоят му обаче е прекъснат. На прага му се появява старият му приятел Феликс Лайтър (Джефри Райт)от ЦРУ, който има нужда от неговата помощ. Мисията да спаси отвлечен учен се оказва далеч по-коварна от очакваното и отвежда Бонд по следите на мистериозния Сафин. Въоръжен с опасна нова технология, която може да причини смъртта на милиони хора, Сафин търси отмъщение и жадува за Маделин Суон (Леа Сейду) - първата жена, която Бонд си е позволил да обича истински след смъртта на Веспър Линд и която крие не по-малко опасни тайни.

Снимка:Forum Film Bulgaria

В ролята на Сафин е Рами Малек, който подхожда към героя по уникален начин - не като злодей, а като човек, смятащ себе си за герой, не много по-различен от самия Джеймс Бонд. Това, което Сафин иска и е готов да направи, го превръща в наистина зловещ персонаж, заплашващ както лично Бонд, така и целия свят.

Сафин е противник, срещу какъвто Бонд не се е изправял досега и за да оцелее, легендарният агент трябва да се адаптира и да намери нов начин да се справи със ситуацията, а прякото съревнование между двамата ще бъде едно от най-драматичните и експлозивни в поредицата.

Снимка: Getty Images

Звезди

Зрелищният екшън е заснет на забележителните локации, с иновативни джаджи, изискан стил и всички останали елементи, които феновете на 007 са свикнали да очакват от 50-годишната иконична поредица.

Режисьор на "Смъртта може да почака" е Кари Фукунага, отговорен за хитовият сериал по НВО "Истински детектив, кино лентата Beasts of No Nation и други.

Сценарият е дело на Нийл Първис, Робърт Уейд, Кари Фукунага и Фийби Уолър-Бридж. Участват още обещаващи имена Ралф Файнс, Кристоф Валц, Бен Уишоу, Наоми Харис, Джефри Райт, Ана де Армас, Лашана Линч, Рори Киниър, Били Магнусен и др.