Апелативният съд в Мелбърн, Австралия, постанови комедийната актриса Ребел Уилсън да върне обезщетение в размер на 4,1 милиона австралийски долара, което получи в делото за клевета срещу издателство "Бауър медиа".

По-рано през този месец съдът намали драстично рекордното обезщетение от 4,7 милиона австралийски долара до 600 000 австралийски долара. Първоначалният размер на обезщетението беше най-големият, присъждан някога от австралийски съд.

Сега Апелативният съд е постановил Ребел Уилсън да върне на "Бауър медиа" над 4,1 милиона австралийски долара, в това число около 60 000 долара лихви. Съдът е разпоредил актрисата да заплати и около 80 процента от разноските на издателството по обжалването. 38-годишната актриса не е присъствала в съдебната зала.

През юни миналата година Ребел Уилсън спечели дело за клевета срещу "Бауър медиа", чиито публикации в светски издания според твърденията й са накърнили репутацията й и са й стрували роли в холивудски продукции. В статиите от 2015 г. се споменава, че актрисата е излъгала за възрастта си, произхода на първото си име и детството си в Сидни, припомнят от БТА.

През септември 2017 г. Върховният съд постанови "Бауър медиа" да заплати 4,7 милиона австралийски долара на Ребел Уилсън. В рамките на трите седмици след съдебното постановление сумата беше преведена на актрисата.

Впоследствие от издателството заявиха, че няма да обжалват присъдата, но ще оспорят сумата, която трябва да изплатят според решението на Върховния съд.

Преценявайки, че няма достатъчно доказателства Ребел Уилсън да е пострадала финансово, по-рано през този месец Апелативният съд отмени присъденото й обезщетение за пропуснати ползи в размер на 3,9 милиона австралийски долара и намали от 650 000 на 600 000 австралийски долара обезщетението за нанесени морални щети.