Васил Гарванлиев ще представя Република Северна Македония и в това няма нищо спорно, реши комисия на Македонското радио и телевизия /МРТ/, съобщава в. "Слободен печат", цитиран от БТА. От комисията заявиха, че "цветовете на българското знаме в клипа са само възприятие, а гражданството е лична свобода". Обществената телевизия няма право да дискредитира никого на основа религиозни, национални или други предпочитания, заявиха от МРТ.

Спорът дали Гарванлиев трябва или не трябва да остане като представител на Сервена Македония на Евровизия 2021 започна, след като изпълнителят пусна клипа на песента, в който имаше арт творба - триптих в цветовете бяло, зелено и червено, а в свое интервю Васил бе споделил, че има български произход.

Впоследствие се наложи видеоклипът на песента му за Евровизия 2021 да бъде свален, преправен и качен отново, този път без триптиха с цветовете на българския флаг.

След като беше принуден да премахне българското знаме от клипа на песента, с която западната ни съседка ще се яви на евроконкурса, Васил Гарванлиев публикува видео, в което на ръката му има три гривни - в бяло, зелено и червено.

Стопкадър

"Ще се видим в Ротердам", пише в последния си до момента публикуван пост в Инстаграм Васил Гарванлиев.

"Любовта винаги побеждава и музиката докосва душите на хората!"