Рей Лиота ще бъде почетен посмъртно със звезда на Алеята на славата в Холивуд, съобщи сайтът на сп. "People", позовавайки се на Холивудската търговска камара.

Звездата на актьора ще бъде 2749-ата на прочутата алея. На церемонията по откриването ѝ с водеща Лупита Санчес Корнехо ще присъстват Елизабет Банкс и Тарън Еджъртън.

От името на покойния си баща звездата ще приеме дъщеря му, актрисата Карсън Лиота.

Церемонията ще се състои на 24 февруари. На същата дата на екран излиза "Кокаиновата мечка" - един от последните филми с участието на актьора, режисиран от Елизабет Банкс.

"Кончината на Рей Лиота беше опустошителна за света на шоубизнеса. Героите, които той изобразяваше, завинаги ще останат в историята на холивудското кино", каза продуцентката на церемонията Ана Мартинес.

Рей с дъщеря си Карсън Лиота

Снимка: АР/БТА

Артистът се е снимал в над 60 филма, превъплъщавайки се в разнообразни и предизвикателни персонажи както в комедийни, така и в драматични продукции.

Ролята, която прави Рей Лиота известен и затвърждава статута му пред критиците и феновете, е на мафиота Хенри Хил в номинирания за "Оскар" филм от 1990 година "Добри момчета" на Мартин Скорсезе, припомня БТА. В него той си партнира заедно с Робърт де Ниро и Джо Пеши.

Рей Лиота е познат и с ролите си във филми като "Копланд", "Ханибал", "Фатални жени", "Брачна история", "Светци на мафията", "Корина, Корина" и други. Освен в киното, актьорът има изяви в телевизията и в театъра.