Изминаха над 10 години, откакто Рейчъл Уайз и съпругът й Даниел Крейг за последно работят заедно и може би ще минат много повече, докато отново ги видим редом един до друг на големия екран.

"Мисля, че на този етап нямаме намерение да го правим", казва носителката на Оскар. "Мисля, че наистина обичаме от една страна да имаме личния си живот, като двойка и като семейство. И след това поотделно да ходим на работа."

Двойката, която е женена от 2011 г., за първи път работи заедно през 1994 г. в продукцията на "Les Grandes Horizontales" в Националното театрално студио в Лондон. През 2011 г. Рейчъл и Даниел също така участват и във филма на ужасите "Къщата на сенките" от 2011 г., а последната им съвместна работа е от 2013 г. в бродуейската пиеса "Betrayal".

"Наистина ни хареса това преживяване, но също така преценихме, че е по-добре да се редуваме", казва актрисата. "Аз мога да оставам вкъщи със семейството, докато той работи. И след това да се разменим. Ако и двамата правим нещо едновременно, нещата няма да вървят добре."

Вижте още снимки  тук >>

Въпреки че Рейчъл Уайз и Даниел Крейг са възможно най-потайни относно брака и семейния си живот, мнозина се надяват, че един ден биха могли да постигнат тяхната семейна хармония и продължителна любов.

Снимка: Getty Images

Първата им среща може и да се случва през 1994 г., покрай съвместната им работа в театъра, но на любовта и връзката им са нужни повече от десет години преди двамата да осъзнаят, че изпитват повече от приятелски чувства един към друг. Така през 2011 г., докато снимат лентата "Къщата на сенките" Рейчъл и Крейг започват да се срещат. Успяват да запазят отношенията си в тайна не само от медиите, но и от колегите си на снимачната площадка. Колежката им Рейчъл Фокс споделя: "Те играят съпруг и съпруга, така че всеки път, когато камерата снимаше, се усещаше искрата помежду им. Извън снимките обаче те не показваха с нищо, че са заедно. Определено успяха да се справят със задачата да опазят връзката си в тайна".

Отношенията им остават извън медийния интерес до коледните празници, когато биват забелязани да се разхождат заедно в английската провинция. "Те вървяха по улицата като семейна двойка, която е заедно от години - много влюбени, чувствайки се видимо комфортно в компанията си и определено много сладки", споделя тогава очевидец на любовта им.

Двамата са дълги години само приятели, преди да пламне любовта помежду им

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

В крайна сметка на феновете им не им се налага да гадаят прекалено много какво се случва в отношенията им, тъй като само шест месеца след разкритието на връзката им двамата официално стават съпрузи. Казват си заветното "да" на тайна и скромна церемония в Ню Йорк, на която присъстват едва четирима човека. Това са синът на Рейчъл, Хенри, дъщерята на Даниел, Ела и двама членове на семейството им, които да са свидетели на сватбата им.

"Направихме го по лични причини, защото не искахме нещо да се прецака, тъй като това щеше да означава, че сме споделили своя тайна. А то си беше тайна", разкри в интервю пред GQ Крейг.

И все пак, колкото и съдбоносно да звучи романсът им, съпругата му е признавала в интервюта, че не е очаквала подобен развой в личния си живот.

Тайната им връзка започва покрай снимките на филма "Къщата на сенките“

"Нося моя венчален пръстен с гордост," споделя Уайз, признавайки още, че никога не е предполагала, че ще дойде денят, в който официално ще се омъжи, тъй като всъщност никога допреди това изобщо не се е интересувала от идеята да сключва брак.

"Никога не съм мислила, че ще се омъжа", призна тя и добави: "Това не беше моя амбиция. Беше точно обратното. Не можех да се свържа с идеята в романтичните комедии, където бракът изглежда е целият смисъл на героите в тях. Това при мен просто се случи, за щастие, в един по-зрял момент."

С днешна дата тя не просто е омъжена за Крейг, ами дори носи неговата фамилия и я е сменила на всичките си документи. "Много съм щастлива, че съм омъжена. Много съм щастлива. Обожавам да бъда госпожа Крейг", сподели тя в интервю.

Снимка: Getty Images

Родителите й - баща й Джордж е унгарски изобретател, известен със създаването на вентилатори, използвани за пациенти с COVID-19, а по-късно и режисьор на документални филми, докато майка й Рут е учител и психотерапевт - се развеждат, когато Рейчъл е на 16 години. Именно този етап от живота си тя посочва като един от определящите да не вярва в идеята за смисъла и силата на брака: "Може би не беше идеализирано пред мен от родителите ми."

Въпреки че връзката и бракът им не са тайна вече за никого, дебютът на Рейчъл и Крейг като двойка е чак на премиерата на филма на актьора "Мъжете, които мразеха жените", която се състои в Мадрид.

Те не коментират връзката си публично

Снимка: Getty Images

В един момент от живота си Рейчъл има връзка с режисьора Дарън Аронофски. Двамата започват да се срещат през 2001 г., а годежът им е 4 години по-късно, когато стават и родители на сина си Хенри. Те обаче така и не стигат до олтара и в крайна сметка, през 2010 г. се разделят.

И все пак, въпреки предишния й неуспешен годеж и първоначалното й убеждение, че никога няма да се омъжи, красивият й роман с Даниел променя мнението й. "В този момент това изглеждаше като най-правилното решение", нежно сподели тя.

Снимка: Getty Images

Днес Рейчъл и Даниел живеят между Лондон и Ню Йорк. Притежават градска къща в Бруклин, която закупиха за 6,75 милиона долара през 2018 г., както и дом в Лондон. Двамата споделят една дъщеря, родена през 2018 г. В тв интервю щастливата майка споделя, че 3-месечното им тогава момиченцето е пълно копие на татко си. "Тя наистина прилича много на него и е наследила стоманено сините му очи", разкри Уайз. Даниел има още една дъщеря Ела, 31, която е плод на любовта му с бившата му съпруга, актрисата Фиона Лоудън.

Преди време Рейчъл разкри в интервю пред списание MORE защо запазва връзката си с Даниел в тайна: "Той е твърде известен. Това би било предателство. Трябва да защитаваш брака си. Когато си млад, казваш всичко на приятелките си. Голямото удоволствие да не си юноша е, че не е нужно да споделяш всичко. Когато си женен, тази врата се затваря. Публиката си отива и ти си в собствения си живот."

Getty Images/Guliver Photos

Все пак открехва малко завесата на личния си живот, споделяйки, че двамата обичат да готвят заедно: "Обичам да готвя. Даниел също е много добър в това. Винаги се радваме да опитваме различни видове кухня и да се забавляваме с това."

И макар че не коментират много личния си живот, Крейг изненадващо призна в интервю, че децата му няма да получат и стотинка от милионите в банковата му сметка. "Не искам да оставям големи суми на следващото поколение. Мисля, че наследството е много неприятно. Моята философия е да се отърва от него или да го раздадеш преди да си отидеш", обясни той.