Известният филмов и телевизионен режисьор Джос Уидън, обвинен в обидно поведение на снимачната площадка, беше разкритикуван от актьори, които са работили с него над хитовия сериал "Бъфи, убийцата на вампири", предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Първото и най-директно обвинение идва от актрисата Каризма Карпентър, която в публикация в социалните мрежи сподели, че Уидън е известен с това, че е "създавал враждебна и токсична работна среда" на снимачната площадка на сериала, и че сред жертвите на оскърбителното му поведение е и самата тя, дори когато е била бременна.

Каризма Карпентър

Снимка: Getty Images

Звездата на "Бъфи, убийцата на вампири" Сара Мишел Гелар е отговорила на публикацията на Карпентър, засвидетелствайки подкрепата си.

"Въпреки че съм горда, че името ми е свързано с Бъфи Съмърс, не искам да бъда вечно свързана с името Джос Уидън", пише Гелар. "Подкрепям всички оцелели от тормоз и съм горда, че решиха да проговорят", допълва актрисата.

Сара Мишел Гелър в "Бъфи, убийцата на вампири"

20th Century Fox

Представители на Джос Уидън не са отговорили на молбите за коментар.

Сред обвиненията на Каризма Карпентър срещу Уидън са, че по време на бременността ѝ той я е наричал "дебела", шегувал се е, че ще я уволни, извикал я е на среща, на която я е попитал дали смята да задържи детето, и е правил оскърбителни коментари за характера и религията ѝ. В крайна сметка актрисата е била "безцеремонно уволнена" от ролята ѝ на Корделия в следващия сезон на сериала.

режисьорът Джос Уидън

Снимка: Getty Images

Актрисите Мишел Трахтенберг и Амбър Бенсън, които също са участвали в поредицата "Бъфи, убийцата на вампири", потвърждават "обидното поведение" на създателя ѝ, и "токсичната среда", в която са работили с него.

Каризма Карпентър, Дейвид Бореанас и Глен Куин в сериала "Angel"

Снимка: Getty Images

В публикацията си Каризма Карпентър казва още, че е решила да проговори по примера на актьора Рей Фишър, който миналата година обвини Джос Уидън в "оскърбително, непрофесионално и неприемливо поведение" към актьорите и екипа по време на снимките на филма "Лигата на справедливостта" (2017).