Райън Мърфи ще получи почетен приз на 25-ите годишни награди на Гилдията на сценографите, предаде ЮПИ, цитирана от БТА.

Мърфи - сценарист, режисьор и продуцент, познат с работата си над сериали и филми като "Зловеща семейна история", "Клуб "Веселие", "Балът", ще бъде почетен с отличието за сценографска образност. Призът се присъжда на творци, чиято работа във филмовата и телевизионната индустрия е подобрила визуалните аспекти на зрителското преживяване.

Сред предишните носители на почетната награда са Чък Лори, Роб Маршал, Катлийн Кенеди, Брад Бърд, Дейвид Ръсел, Стивън Спилбърг, Джордж Лукас, Франк Оз, Клинт Истууд.

"Райън Мърфи е визионер, чието въздействие обхваща широк спектър от филмови, телевизионни и стрийминг проекти, като същевременно създава запомнящи се визуални истории в качеството си на един от най-продуктивните и успешни сценаристи, режисьори и продуценти в Холивуд. С вълнение ще почетем огромния принос на Мърфи към изкуството на повествователния дизайн", се посочва в изявлението, направено от президента на Гилдията на сценографите Нелсън Коутс.

Номинациите за наградите на професионалната организация ще бъдат оповестени на 25 февруари. Носителите на отличията на Гилдията на сценографите ще станат известни на 10 април.