Губернаторът на щата Тенеси Бил Хаслам помилва осъдена на доживотен затвор след застъпничеството на певицата Риана, актрисата Ашли Джъд и риалити звездата Ким Кардашиян.

Синтоя Браун получава доживотна присъда на 16-годишна възраст, когато убива Джони Алън. По това време тя е жертва на трафика на хора и е принудена да проституира. 43-годишният брокер Джони Алън е неин "клиент".

Браун сега е на 30 години и ще излезе от затвора на 7 август. Нейната условна присъда ще продължи до 2029 година. В свое изявление тя благодари на застъпничките си и на губернатора и потвърди, че "ще направи всичко възможно да оправдае гласуваното й доверие".

Нейната история стана известна през 2011 година от документален филм. Тогава знаменитостите се мобилизираха в нейна защита, пишат от topnovini.bg. В САЩ много видни личности от шоубизнеса често използват своята известност, за да изобличават пропуски в съдебната система, различното отношение към бели и цветнокожи, към бедни и богати, както и за облекчаване на тежки присъди.

В защита на Браун, Риана проведе кампания в Туитър, възмущавайки се, че "системата оставя пътеки за свобода на нарушителите, а поставя жертвите в затвора".

Ким Кардашиян заяви, че "е мъчително да гледаш как млада жена - жертва на сексуално посегателство, която е имала смелостта да се защити - трябва да лежи в затвора до края на живота си".