Известно е, че бурната връзка между холивудската звезда Елизабет Тейлър и уелския актьор Ричард Бъртън започва в Рим, докато снимат епичния филм "Клеопатра".

По това време тя е омъжена за четвъртия си съпруг, американския певец Еди Фишър, и има три деца. Бъртън пък е баща на две от уелската си съпруга Сибил. Това, което следва от срещата им, е луда смесица от трагедия, фарс и невероятно еротично привличане.

В нова книга, разказваща за емоциите околко емблематичната им и гореща връзка, се разкриват всички детайли за скандалната им връзка. Датата е 22 януари 1962 г., когато Елизабет Тейлър и Ричард Бъртън се срещат. Тя пристига на снимачната площадка с Еди, две секретарки, две камериерки, гримьори и фризьори. Актрисата е облечена с норка, която демонстративно пуска на пода. Застава пред Бъртън, който без притеснение се обръща към нея с думите: "Ти си твърде дебела, но имаш хубаво лице."

Всички са шокирани, но продуцентът на филма, Уолтър Вангер, по-късно отбелязва как актрисата и актьорът скоро "разговарят съсредоточено... почти можете да усетите електричеството". Той е категоричен и че двамата не просто играят, те изживяват във филма емоцията, която изпитват един към друг.

Елизабет Тейлър и Ричард Бъртън се женят два пъти и два пъти се развеждат

Снимка: Getty images

Във времето бурната любов на Елизабет и Ричард минава през множество перипетии. Двамата два пъти застават пред олтара и два пъти се развеждат. Основната причина са силните им и непредвидими характери, които често ги въвличат в сблъсъци, както и алкохолизмът на уелсеца, заради който той си отива от този свят на 58-годишна възраст.