Рики Мартин подаде съдебен иск в сряда срещу племенника си Денис Санчес Мартин, обвинявайки го в изнудване. Заявлението, получено от сп. "People", се появява две седмици след като Санчес оттегли жалбата си за сексуално посегателство срещу Мартин. Съдия отмени временната ограничителна заповед срещу изпълнителя на "Livin' La Vida Loca".

"Ситуацията продължава, въпреки че ответникът доброволно се оттегли от иска, който беше започнал срещу ищеца въз основа на лъжи, по време на който той призна под клетва, че никога не е бил сексуално насилван от ищеца", пишат адвокатите на Мартин в документите.

Според жалбата на Мартин Санчес, чиято майка е сестра на Мартин, първоначално предявява претенции към бившата звезда на Бродуей, след като той не следва Санчес в социалните медии и "игнорира" молбите му да направи страница в социалните медии за децата на Мартин.

Embed from Getty Images

Твърди се, че Санчес е публикувал телефонния номер на Мартин, като е принудил певеца да го смени. Месеци по-късно Санчес заведе дело за сексуално посегателство срещу певеца и поиска ограничителна заповед. В иска си Санчес твърди, че той и Мартин са имали романтична връзка в продължение на седем месеца и че Мартин "не е приел", че предполагаемата връзка е приключила два месеца преди твърденията на Санчес. Той заяви, че "се страхува за безопасността си" и поиска заповедта.

Първоначално съдията издава на Санчес временна 20-дневна заповед срещу Мартин, която изтича на 21 юли. На 4 юли Мартин е призован да се яви в съда на 21 юли, за да сподели своята версия.

Според документите на 5 юли Санчес се е обадил на правния екип на Мартин "с цел да се опита да договори икономическа изгода, в замяна на оттегляне на искането" за ограничителна заповед. Адвокатите на Мартин не са се съгласили.

Embed from Getty Images

По време на изслушването на 21 юли Санчес, чрез адвоката си, поискал разрешение да оттегли делото.

"Ответникът Санчес е подал искането си за издаване на заповед за защита въз основа на злонамереност и враждебност към ищеца само поради факта, че не е отговорил на многобройните му съобщения", се казва в жалбата на Мартин, като по-късно се добавя, че Санчес е заплашвал и изнудвал ищеца, че ако не получи икономическа компенсация, ще продължи кампанията си за уронване на репутацията и почтеността му чрез фалшиви и злонамерени обвинения.

Адвокатите на Мартин твърдят, че заради твърденията на Санчес певецът е загубил договори за много милиони долари, тъй като "настоящи и бъдещи артистични проекти" са били прекратени.

Мартин съди Санчес за 20 милиона долара за изнудване, злонамерено преследване, злоупотреба с права и обезщетение.

Embed from Getty Images