Бившият барабанист на групата "Бийтълс" Ринго Стар е получил честитки с послания за мир и любов от космоса по случай своя 80-и рожден ден.

"Това е супер! За пръв път ми желаят мир и любов от космоса", написа в Twitter музикантът, който получи поздравления за юбилея си от Международната космическа станция и от марсохода "Кюриосити".

Ринго Стар, чието истинско име е Ричард Старки, е роден в Ливърпул през 1940 година. Той призова феновете си да споделят с него моменти на "мир и любов" по случай юбилея му.

"Аз и моите приятели от екипажа ви изпращаме най-искрени пожелания по случай рождения ви ден! Като икона на музиката вашият зов за мир и любов звучеше из цял свят през изминалите десетилетия!“, заяви американският астронавт Крис Касиди във видео послание, изпратено от Международната космическа станция, на която той е командир.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Ringo Starr (@ringostarrmusic) на

Честитка за рожден ден Стар получи и от Twitter акаунта на марсохода на НАСА "Кюриосити", където "от повърхността на Марс се споделяме с радост твоето послание за мир и любов. Това е ставало в добри и лоши времена, в които сме се справяли с малко помощ от нашите приятели!"

По-късно през деня Ринго ще участва онлайн в "Голямото шоу за ЧРД", към което ще се присъедини и другият останал жив член на Бийтълс - Пол Маккартни, както и други знаменитости, предава БТА. Инициативата ще набере средства за няколко благотворителни организации.

Стар стана член на "Бийтълс" в началото на 60-те години, като се присъедини към другите свои трима ливърпулски съграждани - Джон Ленън, Пол Маккартни и Джордж Харисън.