Робин Райт винаги е искала да застане зад камерата, но едва след като екипът на поредицата "Къща от карти" на Нетфликс й помага да режисира 10 епизода, актрисата придобива достатъчно опит за първия си филм, предаде Франс прес.

"Какъв подарък беше това за мен...Ако не го бях получила, никога нямаше да придобия увереност да се придвижа напред и да заснема игрален филм, уверявам ви в това", сподели Райт по повод премиерата на филма й "Земя" на кинофестивала "Сънданс".

В урок за ползите от екипната работа, болезнено пренебрегнат от Еди (в ролята Робин Райт), главната героиня решава да живее сама в красивата, но не прощаваща никому дива пустош на Уайоминг, след като преживява огромна лична трагедия.

Пристигайки в течаща и разнебитена колиба на километри от цивилизацията без телефон или автомобил, Еди се опитва да се научи да ловува и да оцелява без чужда помощ. Усилията й обаче "удрят на камък", докато не се появява местен ловец.

"Защо заснехме този филм? Той ни напомня, че се нуждаем едни от други. Хората се сблъскват с враждебност и само добротата и състрадателността на другите ни помага да се справим в трудни времена. Мисля, че в настоящия момент всеки може да го разбере", споделя Робин Райт в интервю, проведено онлайн, както протича и самият фестивал заради коронавирусната пандемия.