Днес се навършват пет години от смъртта на актьора Робин Уилямс. Всички го познавахме заради прекрасните му роли в "Мисис Даутфайър", "Добрият Уил Хънтинг", "Добро утро, Виетнам", "Джуманджи", "Пач Адамс", "Двестагодишен човек" и в още много хубави филми.

Вижте снимки на Робин Уилямс >>

Този прекрасен актьор и хубав човек се обеси на 11 август 2014 г. на 63-годишна възраст. Известно време след това неговата вдовица Сюзън Шнайдър публикува своята изповед за смъртта на съпруга си. Тя е озаглавена "Терористът в ума на моя съпруг" и в нея Сюзън разказва за трудностите, пред които е бил изправен Робин Уилямс през последните месеци от живота му.

Актьорът е бил диагностициран с Паркинсон, но месеци след смъртта му се разбира, че всъщност е имал заболяването Деменция с телца на Леви.

"Симптомите идваха и си отиваха по различно време, пише съпругата му, някои се проявяваха повече от други, но ставаха все по-чести и жестоки през последните 10 месеца".

"Той имаше чувството, че се дави в симптомите, а аз се давех заедно с него... Той мразеше, че не може да намери думите, които искаше. Започна да има проблеми с визуалните и пространствените възприятия, както и с определянето на величини като разстояние и дълбочина. Загуби се и възможността му да разсъждава."

"Ние никога няма да знаем истинската дълбочина на страданието му, нито колко му беше трудно да се бори. Но аз видях как най-смелият човек на света играе най-трудната роля в живота си", казва Сюзън.

Робин Уилямс и съпругата му Сюзън

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Те са женени от три години, преди Робин Уилямс да се самоубие. Той има два предишни брака - с Валери Веларди, от която има един син Закари, и с Марша Гарсес, от която има две деца - Зелда и Коуди.

Робин Уилямс с бившата си съпруга Марша

Bulphoto

Всичко около края на живота на този велик човек е много тъжно, но в повечето си роли той беше весел, усмихнат и много забавен, затова ни се иска в негова памет да споменем няколко интересни факта за живота му, за Робин Уилямс - такъв, какъвто го познава публиката - ведър и усмихнат.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Роден е на 21 юли 1951 г. в Чикаго, Илинойс.

Носител е на "Оскар" за най-добра поддържаща мъжка роля за участието си във филма "Добрият Уил Хънтинг", на две награди "Еми", шест награди "Златен глобус" и четири награди "Грами".

Той е на 13-о място в списъка на "100 най-големи комици за всички времена".

Започва комедийната си кариера от една църква.

За малко, някъде през 1974 г., е бил мим в Сентръл парк.

Любимият му образ за имитиране е бил този на Джак Никълсън.

Харесвал е още да влиза в образите на Кристофър Уокън, Ал Пачино, Арнолд Шварценегер, Кийт Ричардс.

Обичал е видеоигрите. Много често са го питали дали е кръстил дъщеря си Зелда на популярната видеоигра "Легендата за Зелда". Всъщност в интервю той разкрива, че големият му син Закари е предложил името за по-малката си сестра.

Когато получава "Оскар" забравя да благодари на майка си в речта си на церемонията, толкова е притеснен.

Докато е в училище, съучениците му са гласували за това, че има най-голяма вероятност "той да НЕ успее", но са го провъзгласили и за "най-смешния" си съученик.

Много е обичал кучетата.

Обожавал е колоезденето и е бил приятел с Ланс Армстронг.

Дебютната му роля в киното е като Попай моряка.