Родителите на застреляната от Алек Болдуин операторка заведоха дело срещу актьора, съобщиха Ройтерс и АП, позовавайки се на адвоката на семейството.

Родителите и сестрата на Халина Хъчинс съдят Алек Болдуин и други членове на екипа за инцидента по време на снимките на филма "Rust" през 2021 г.

Изявлението на семейния адвокат се случва след повдигането на обвинение за непредумишлено убийство срещу Алек Болдуин от прокуратурата на Санта Фе на 31 януари. Според обвинението Болдуин е проявил безразсъдство, довело да прострелването на Хъчинс с държания от него револвер.

При инцидента с оръжието Болдуин рани и режисьора Джоел Соуза.

Отговарящата за оръжията на снимачната площадка Хана Гутиерес-Рийд също е обвинена в непредумишлено убийство.

Съпругът на Халина Хъчинс - Матю Хътчинс, стигна до споразумение с продуцентите на филма в края на миналата година. Част от споразумението гласи, че Матю ще бъде продуцент на "Rust" при евентуално подновяване на снимките. Мат Хъчинс заяви, че няма интерес да повдига обвинение срещу Болдуин и продуцентите на филма, наричайки смъртта на съпругата си "ужасен инцидент".

Адвокатът на родителите и сестрата на Халина Хъчинс - Глория Алред обяви, че ще разкрие нови подробности за делото на пресконференция. Адвокатът на Алек Болдуин Люк Никас не коментира изявленията.

Снимка: БТА

Загиналата Халина Хъчинс е от украински произход. Според адвоката на родителите й Олга Соловей и Анатолий Андросович и на сестра й Светлана Земко простреляната операторка е подкрепяла емоционално и финансово семейството си. Светлана Земко е майка на бебе и на 4-годишно дете и работи като сестра в спешно отделение. Съпругът й е на фронта.

През 2021 г. актьорът Алек Болдуин заяви, че не е насочвал пистолета към никого и не е дърпал спусъка.

Според тестовете на ФБР пистолетът, с който е убита Халина Хъчинс, е функционирал нормално и не би могъл да произведе изстрел без дърпане на спусъка.

Снимка: Официален профил в Instagram