Емблематичната рокля "Траволта", носена навремето от принцеса Даяна в Белия дом по време на танц с известния актьор Джон Траволта и закупена миналата година за 220 000 лири, ще бъде изложена в двореца Кенсингтън, пише в. "Дейли стар", цитиран от БТА.

Лейди Ди носи тоалета по време на държавна вечеря, дадена през 1985 г. от тогавашния президент на САЩ Роналд Рейгън в чест на принца и принцесата на Уелс.

Роклята, сътворена от Виктор Едълстийн, е увековечена на снимки, на които принцеса Даяна танцува с Джон Траволта под звуците на песента "You Should be Dancing" от филма "Треска в събота вечер".

Елегантната дълга до земята рокля от синьо кадифе с голи рамена беше продадена за 220 000 лири на организацията Historic Royal Palaces. След месеци "под карантина", тоалетът сега се очаква да стане звездната атракция, когато бъде изложен на показ в двореца Кенсингтън, който от 30 юли отново ще приема посетители.

Дворецът Кенсингтън - бившият дом на принцеса Даяна, загинала в автомобилна катастрофа в Париж на 31 август 1997 г., и настояща официална резиденция на принц Уилям и съпругата му, херцогинята на Кеймбридж Катрин, беше затворен през март за посещения заради коронавирусната пандемия, припомня изданието.