Мик Джагър, Рони Ууд и Кийт Ричардс са решили да почетат паметта на Чарли Уотс, незаменимият им барабанист, който почина на 24 август, като почернят червения си език. Логото ще бъде прожектирано по време на турнето им из Америка и ще влезе в мърчъндайза. Рок и блус иконите обаче не искат това да са тъжни, или подтиснати концерти, защото знаят, че хората са платили добри пари, за да ги видят. Те ще дадат всичко от себе си като музиканти, за да държат нивото на шоуто, с което са известни. Но пък не могат да подминат факта, че жизненоважна част от групата вече я няма и за всички е странно да забиват без Чарли.

Снимка:скрийншот Daily Mail

Стоунс не успяха и да отидат за погребението на Чарли, което се проведе в Девън, поради ограниченията на Covid-19, понеже бяха на репетиции в Бостън. Обиколката им стартира на 26 септември в Сейнт Луис, Мисури.

Сам Кътлър, бившият мениджър на групата, каза пред "The mirror", че погребението на Чарли е било в тесен кръг, тъй като самията той мразел "суматохата". Кътлър разказва още, че Чарли също ненавиждал да е на турне и да бъде далеч от близките и дома си. Барабанистът бил напълно отдаден на жена си Шърли и харчел всичките си пари по време на турне за телефонни разговори с нея.

"Те бяха двойка-мечта. Хармонични и любещи се един друг, във взаимно уважение, основано на безспорно дълбоката връка на сърцата им. Чарли я обичаше със страст през цялото време", обяснява още екс мениджърът. Сам посочва, че това е аномалия в шоу индустрията, а Чарли останал и непринуден като човек, и със свежо чувство за хумор.

Снимка:Фейсбук на Рони Ууд

Рони Ууд публикува картина, рисувана с въглен на Чарли, където държи саксофон и благодари на феновете за подкрепата.