"Rolling Stones" посветиха първото шоу във Великобритания от турнето по случай 60-годишнината си на покойния барабанист Чарли Уотс, очаровайки публиката в Ливърпул, предаде БТА. 

Снимка: Getty Images

Групата в състав Мик Джагър, Кийт Ричардс и Рони Ууд, към които се присъедини Стив Джордан на барабаните, се завърна на сцената в Обединеното кралство на футболния стадион "Анфийлд".

Концертът започна с видео трибют за Чарли Уотс, който почина на 24 август миналата година на 80-годишна възраст.

Обръщайки се към публиката, Мик Джагър каза: "През 1962 г. се запознахме с барабанист на име Чарли Уотс и това е първото ни турне в Англия без него, така че бихме искали да му посветим шоуто".

Концертът в Ливърпул е първата спирка във Великобритания от европейското турне "SIXTY" на "Rolling Stones". На 25 юни и на 3 юли легендарните британски рокаджии ще изнесат концерти в лондонския Хайд парк.

"Страхотно е да се върна в Ливърпул след толкова дълго време. Отдавна не сме се виждали", каза 78-годишният Мик Джагър, обръщайки се отново към публиката.

Феновете реагираха със смесица от възклицания и подсвирквания, когато фронтменът на "Rolling Stones" заяви, че се е опитал да направи специална версия на химна на футболния клуб "Ливърпул" "You'll Never Walk Alone". Преди групата да изпълни "I Wanna Be Your Man" на "Beatles", Джагър добави:

"Вместо това обаче решихме да направим кавър на песен, написана от други местни момчета, така че това е специално за теб, Ливърпул, нали?"

С което явно отговори на коментарите на Пол Макартни, че са "Rolling Stones" са предимно кавър банда. 

Джагър и компания зарадваха публиката със свои класики като "Miss You", "You Can't Always Get What You Want", "(I Can't Get No) Satisfaction", "Honky Tonk Women". Концертът на групата продължи малко над два часа. Преди тях за доброто настроение на феновете се погрижи местна рок банда "Екоу енд дъ Бънимен".

Ливърпул е бил домакин на "Rolling Stones" преди повече от 50 години, когато групата свири в театър "Емпайър" през 1971 г.

Един от провокативните постери на бандата от 60-годишната им кариера. 

Снимка: Getty Images