Рокаджиите от Rolling Stones обявиха официално подробности относно новия си албум, за който световните агенции вече съобщиха и който ще се казва "Hackney Diamonds", предадоха световните агенции.

Членовете на емблематичната банда направиха презентацията в театър "Hackney Empire" в Източен Лондон.

"Тук сме, за да представим нашия нов сингъл, който се казва "Angry" и видеото към него. Това е първата песен от нашия нов албум, който се казва "Hackney Diamonds" и затова сме тук в Хакни (известен квартал на Лондон - бел.ред). Новата ни музикална колекция ще излезе на 20 октомври", съобщи официално фронтменът на бандата Мик Джагър. Съобщението беше стриймвано на живо от театъра в американското токшоу на Джими Фалън.

Джагър, Кийт Ричардс и Рони Ууд пристигнаха облечени целите в черно в лондонския театър с типично британско такси, за което Джагър плати в кеш.

Снимка: Getty Images

Фенове на 61-годишната рокбанда очакваха с нетърпение това съобщение, откакто криптирана реклама за новия албум се появи миналия месец в местен вестник. В нея имаше споменаване за някои от най-големите парчета на групата и се споменаваше и името на новия албум, предава БТА. Клипът към парчето "Angry" също така бе постнат в сайт, наречен "don'tgetangrywithme.com".

Това ще бъде първият албум с оригинални нови студийни записи на бандата от 18-години насам и първият албум на групата след смъртта на нейния барабанист Чарли Уотс през август 2021 г. В албума ще има 12 нови парчета.

Снимка: Getty Images