60-годишнината на "Rolling Stones" ще бъде отбелязана с четири нови документални филма на BBC, които разказват историята на групата от гледната точка на всеки един от членовете.

Бъдещите рок легенди свирят за първи път на 12 юли 1962 г. в лондонския джаз клуб.

Нови интервюта ще бъдат включени в отделни едночасови документални филми за сър Мик Джагър, Кийт Ричардс и Рони Ууд. Ще има и подобен филм, в който ще бъдат използвани архивни интервюта с покойния барабанист Чарли Уотс и ще бъде отдадена почит към него.

Уотс почина през август миналата година на 80-годишна възраст. Групата продължава да свири на живо със Стив Джордан на барабаните и ще изнесе юбилейно турне в Обединеното кралство и Европа през юни и юли.

Embed from Getty Images

Освен филмовата поредица от четири части, озаглавена "Моят живот като Rolling Stone", "BBC" ще включва и документален филм на Radio 2, озаглавен "Rolling With The Stones", включващ редки интервюта и изпълнения.

Класическият състав на групата включваше и Брайън Джоунс, който почина през 1969 г., а Бил Уаймън се присъедини в края на 1962 г., преди да напусне през 1993 г.

Embed from Getty Images