Мис България 2010 г. Ромина Тасевска бе една от най-колоритните гостенки в предаването "Матине" тази седмица. Нестандартната красавица доказа с визия и поведение, че изобщо не се вписва в стереотипите за моделите по света и у нас, както и че може би е крайно време тези стереотипи да отидат "по дяволите".

Една от най-красивите жени в България гостува в новия епизод на "Матине", за да поговори за трансформацията на световноизвестните имена в света на модата, след като graziadaily.co.uk публикува първите им пробни снимки.

Ромина се появи в студиото на предаването с модерна визия и къса коса, нещо, крайно нехарактерно за моделите и за жените у нас. Тя подчерта, че много от дамите в България, преди да променят външния си вид, питат мъжа си за това. Което е доказателство, че жената у нас все още се приема като трофей, нещо, което тя определено не следва.

Следващият стереотип, който Ромина разбива веднага е за... мръсния въздух в страната ни. След близо 6 години в Тайланд тя е категорична, че въздухът в България не е чак толкова мръсен или поне този в Тайланд е много по-мръсен.

Оказва се, че един от идолите на Ромина, която е съпруга на футболиста Дарко Тасевски, е била Наталия Гуркова.

"Когато бях малка, изрязвах Наталия Гуркова от всякакви списания и събирах снимките ѝ. След като станах Мис България, сме се засичали по различни събития, сега тя коментира някои мои постове и снимки, а аз направо не мога да повярвам.", разказа тя.

Убедена е, че, за съжаление социалните мрежи и медиите в България показват и наблягат на един и същи тип лица, когато става сума за мода, както и че заплащането тук е много по-ниско за тези момичета, а трудът, който полагат, е много по-голям.

"Злоупотребява се с труда на момичетата. Има ревюта, в които съм участвала само защото ми се е ходило по подиума.

Между всичките бременности и деца съм успявала да снимам реклами в Тайланд. Работата е по-малко и заплащането е по-високо.", отбелязва Ромина.

Тасевска все пак е убедена, че нещата в бизнеса се променят към по-добро и момичетата, които се занимават с мода трябва да са все по-естествени.

"Не е задължително да гладуваш, за да си слаб, защото после ще се сблъскаш с много поражения и проблеми. А когато искаш да ставаш майка, това също оказва своето значение."

Ромина и Дарко Тасвески са съпруг и съпруга от 2012 г. Имат три деца - Дария, Давид и Антонио.

Как успява обаче тази красива жена да бъде спокойна с три деца? Ето това е въпрос, който всяка една майка си задава.

"Искам децата ми да приличат на мен, затова се старая да бъда спокойна, ведра усмихната.", е недвусмисленият отговор на Мис България 2010 г.

Целият разказ на Ромина Тасевска, както и останалите теми от предаването можете да видите в "Матине" с Рени и Вяра.