Колоритна българска група посети дестилерията на водеща компания в едноименното градче Маутай, провинция Гуейжджоу, югозападен Китай. Посланикът на България в Китай - Григор Порожанов, посрещна певицата Рут Колева, барабаниста и мениджър Боян Бояджиев и Влад Гицоайка - представител на Маутай за България.

Вижте снимки >>

В състава на българската делегация бяха съпругата на посланика г-жа Камелия Кирий и аташето по културни и образователни въпроси Мария Иванова. Българските гости бяха посрещнати на най-високо ниво от президента и вицепрезидента на Маутай и други членове от ръководството на фирмата.

На официална вечеря Рут, която току-що завърши поредното успешно турне в Китай, подкрепено от Маутай България, поздрави присъстващите с един от хитовете си "Близо" и подари последния си албум на бурно аплодиралите я домакини. Гостите се насладиха на изискана азиатска кухня и разгледаха артефактите, съпътствали хилядолетната история на легендарното байджу, прозвеждано от житната култура сорго.

Президентът на Kweichow Moutai Ли Баофан сподели, че от години не е имал по-забавна, приятна и истински приятелска среща с чуждестранна делегация и обеща да посети България в най-близко бъдеще. Той побърза отново да покани Рут Колева за нови събития и гостуване в Китай.

Президентът Ли Баофан изрази задоволството си от развитието на бранда в България, както и развитието на взаимоотношенията между България и Китай. Посланик Порожанов изтъкна възхищението си от мистериозната напитка и подчерта близостта на двата народа в много отношения. Той отправи покана към г-н Ли Баофан да посети България, за да се запознае с българските напитки и традиции.

В началото на месец май певицата представи България в културния сегмент на големия форум "16+1" в Пекин, който е с фокус икономическите отношения между Китай и Източна и Централна Европа. Малко преди да стартира своето второ европейско турне Рут Колева ще бъде специален гост на Sofia Bar Show.

На 15-и май, от 15.30 часа, в зала EFE на столичния хотел Маринела, най-мистериозната напитка и представителите на азиатското байджу за България организират ексклузивен Master Class. Гости и професионалисти ще имат възможност да дегустират огнения еликсир, както и коктейлни миксове. Водещ на събитието ще бъде Александър Симеонов, основател на Номад Барман, с повече от двадесет години опит зад бара.