На 15 февруари Рут Колева ще представи за първи път пред своите феновете песните от новия си самостоятелен албум. Заедно с "The Fingertones" и някои специални гост-изпълнители, певицата ще потопи гостите на зала България в своя неповторим музикален свят. Името на новото издание все още се пази в тайна.

Купи билет

Новият албум съдържа 10 песни, като записите са правени между София и Лос Анджелис. Продуценти на рилийза са познати имена от световната музикална сцена - Kan Wakan и Taylor Graves.

Сред песните в албума е и сингълът "Candy Coated", вдъхновен от искрената любов между двама души. Това е и единственото парче, което някои от най-верните фенове са чували досега - всички останали тракове от албума ще бъдат специална изненада за гостите на концерта.

Петият албум на изпълнителката е нов връх в нейното музикално развитие - с ново звучене и различен характер. След големия успех на предходния - "Confidence.Truth", който попадна в престижната предварителна селекция за Грами номинации, предстоящото издание провокира сериозен интерес.

В последните години Рут Колева поддържа своето осезаемо присъствие на няколко международни сцени, със своите турнета в САЩ и Азия. През 2015 година албумът "R U T H" беше избран за най-добър чуждестранен джаз албум в Япония, а след появата на песента "Run" световноизвестният продуцент Марк Ронсън написа за нея:

"Гласът на Рут Колева е невероятен! Влюбих се в първия ѝ албум, а дори повече в песента ѝ "Run". Внимавайте с нея!“

Концертът се организира с подкрепата на Столична община.

Купи билет

Снимка: Рут Колева