Британският телевизионен водещ и писател Дейвид Уолямс и звездата от "Доктор Мартин" - Мартин Клунс, са сред актьорите, които постигнаха споразумение с издателя на в."Mirror".

Уолямс, който беше съдия в поредицата "Великобритания търси талант" и други знаменитости, сред които и Клунс, заведоха дело срещу издателя на таблоида за нелегално изтегляне на гласовата им поща.

Адвокатите на Уолямс изтъкнаха, че той и неговите колеги са станали обект на хакерски атаки от 2003 до 2010 година и че 45 статии са публикувани въз основа на тези подслушвания и на други незаконни техники. В резултат на това довереникът на адв. Роди Чизхолм Батън преживял дистрес и ред неудобства заради неправомерното използване на личната му информация.

Дейвид Уолямс

Снимка: Getty Images

Според адвоката повече от статиите били "изключително обезпокоителни".

Преди време издателят призна вината си и се съгласи да постигне споразумение с Уолямс, Клунс и останалите британски знаменитости, припомня БТА. То сега беше формално валидирано от лондонски съд и издателят се извини публично, като обяви, че актьорите са били съответно обезщетени с неназована сума.