Федерален съдия в САЩ отхвърли опита на Кевин Спейси да отхвърли граждански иск от страна на актьора Антъни Рап, който обвинява носителя на "Оскар", че му е посегнал сексуално на парти през 1986 г, когато Рап бил 14-годишен.

Съдия Луис Каплан от Манхатън прецени, че съществува основателен спор по въпроса дали 62-годишният сега актьор насилствено е докосвал "интимните части" на Рап, за да удовлетвори сексуалното си желание. Той каза, че Рап, който в момента е на 50 години и иска компенсация и наказателни мерки срещу звездата, може да претендира за телесна повреда и преднамерено причиняване на емоционален дистрес. Съдията отхвърли обвинението за насилие, защото Рап го е внесъл твърде късно.

Адвокатът на артиста не отговори веднага на запитванията за коментар по случая. В съдебните документи Спейси категорично отхвърля обвиненията на Рап.

Спейси, който бе сред най-прочутите холивудски звезди, изпадна в немилост, след като Рап му отправи обвинения през октомври 2017 г., последвани от много други оплаквания, припомня БТА.

Миналия месец британските власти отправиха обвинения срещу Спейси за сексуално насилие срещу трима мъже в периода 2005-2013 г.

Снимка: Getty Images