Бащата на Бритни Спиърс - Джейми Спиърс - трябва да се яви на разпит в Лос Анджелис в рамките на разследване на ролята му на настойник, постанови съдия Бренда Пени в сряда. Съдията от Върховния съд на Лос Анджелис установи, че 69-годишният Джейми е бил надлежно уведомен и не се е явил за даване на показания.

Наредено му е да го направи до 12 август.

Адвокатът на Бритни Спиърс, Матю Розенгарт по-рано упрекна Джейми, че уж е "избягал и се е скрил" от собствените си показания и е "отчел неправомерното си поведение - под клетва, както изисква законът". Междувременно екипът на Джейми продължава да настоява 40-годишната Бритни да бъде разпитана сама. В подадена през юни молба адвокатът на Джейми, Алекс Вайнгартен, твърди, че певицата на "Toxic" трябва да бъде разпитана заради нейните "подстрекателски твърдения по различни фактически въпроси", особено в социалните медии.

Embed from Getty Images

Бившият федерален прокурор добави, че ако екипът на Джейми иска информация, трябва да разпита собствения си клиент или бившия бизнес мениджър на Бритни.

Розенгарт също така каза на съдия Пени в сряда, че ако позволи на Бритни да бъде разпитана, това само ще травматизира отново клиентката му.

В крайна сметка съдията помоли двете страни да изпратят кратки становища дали поп звездата трябва да бъде разпитана, които да бъдат подадени не по-късно от 22 юли. Темата ще бъде разгледана отново от съдията на 27 юли.

Съдия Пени също така отхвърли искането на Джейми да задължи Бритни да представи документи, като същевременно му нареди да публикува други доказателства, с които се твърди, че разполага, включително електронно наблюдение на звездата, текстови съобщения на Бритни с бившия ѝ адвокат и 180 часа аудиозаписи.

Embed from Getty Images

Правните екипи на поп звездата и настойникът й се изправиха в сряда и по други въпроси, които все още са на лице след прекратяването на настойничеството й през ноември миналата година, включително искането на Джейми съдебните му такси да бъдат изплатени от имуществото на Бритни.

След прекратяването на 13-годишното настойничество на Бритни, Джейми беше принуден да наеме адвокат Алекс Вайнгартен, тъй като предишният му юридически екип се отказа от него. Розенгарт се опитва да го разследва поради подозрения, че е присвоил средства и уж е шпионирал дъщеря си.

Според "Variety" от декември 2021 г. адвокатът на Джейми взима около 1200 долара на час.

По онова време Розенгарт казва пред "Page Six", че искането за покриване на адвокатските хонорари е направено, след като "г-н Спиърс се е сдобил с милиони долари от Бритни като настойник, докато е плащал на адвокатите си още милиони, всичко това от труда и спечелените пари на Бритни". Той добави: "При тези обстоятелства молбата му е не само правно необоснована, но и отвратителна."

В началото на процеса на настойничество бащата на Бритни, който не разполага с достатъчно пари, получава през 2008 г. заем от 40 000 долара от бившия ѝ бизнес мениджър и нейната фирма Tri Star Sports & Entertainment Group.

Embed from Getty Images