Холивудската актриса Салма Хайек се превърна в главeн герой на новия брой на списание Elle Mexico. 54-годишната звезда украси юлската корица, появявайки се върху нея в ефектно палто. Хайек позира в определено луксозен външен вид.

В интервю за изданието Хайек повдигна темата за нейната възраст, заявявайки, че никога няма да остарее.

"Никога няма да остарея, харесвам живота твърде много. Познавам петнадесетгодишни момичета, които изглеждат по-стари от мен. Нямам срок на годност", споделя тя.

Актрисата казва още, че се гордее с възрастта си и съветва всички жени да не се страхуват от естествения процес на стареене.

"Винаги говоря за възрастта си открито, говоря за това без никакви проблеми. Гордея се с възрастта си. Има хора, които гледат отвисоко на другите заради възрастта си. Особено жените. Слагат срок на годност на всичко. Мисля, че това се случва на много жени. Не е нужно да сте на моите години, може да ви се случи на тридесет. Те ви казват: "О, не, не можете повече да правите това заради възрастта си". И в отговор е по-добре да мълчите, защото има неща, които не могат да се кажат на идиоти, които смятат, че поради факта, че сте достигнали определена възраст, не сте в състояние да правите нещо, нито да имате красота или женственост. Те искат да те пенсионират, но не, все още има какво да им предложим", казва тя.