Холивудските звезди Сандра Бълок и Чанинг Тейтъм споделят, че са се сближили по време на снимките на новия блокбастър "Изгубеният град", като свързващо за тях се е оказало младежкото им чувство за хумор.

В романтичната приключенска комедия Бълок се превъплъщава в образа на Лорета Сейдж, успешна писателка, която живее в уединение след преждевременната смърт на съпруга си. Авторката е убедена от своя публицист да тръгне на турне за пресата, за да популяризира последната си книга заедно с красивия модел на корицата Алън (Тейтъм). Животът обаче започва да имитира изкуството ѝ, когато ексцентричен милиардер, изигран от Даниъл Радклиф, отвлича Сейдж, убеден, че тя може да го отведе до древно съкровище, което според него е заровено на тропически остров.

Вижте снимки от премиерата >>

Алън се впуска в действие, за да спаси Сейдж, подпомаган от своя загадъчен познат Джак Трейнър (Брад Пит). Следва високоадреналиново бягство през джунглата.

"Странно е, че много си приличаме", сподели 57-годишната актриса за своя колега, докато двамата присъстваха на премиерата на "Изгубеният свят" в Лондон.

"Този факт ни обърка. Беше малко озадачаващо защо си приличаме толкова много. Оказа се обаче, че чувството ни за хумор е доста младежко и ние се грижим един за друг", допълва брюнетката, която е и продуцент на лентата.

"Ние сме като брат и сестра. Имаме цяла предистория, че сме били създадени заедно в петриева паничка и са пуснали първо нея, за да видят как ще се справи. И след като тя оцеля, пуснаха мен. Ние просто бяхме разделени при раждането си, наистина", казва на свой ред Чанинг Тейтъм.

Сандра Бълок и Чанинг Тейтъм

Снимка: АР/БТА

Филмът е заснет в Доминиканската република по време на пандемията. Бълок е облечена в блестящ розов гащеризон с пайети и високи токчета по време на екшън сцените, в които се катери по скали, плува в реки, гъмжащи от пиявици, и се провира през буйна растителност.

"Обичам да съм физически активна, особено в комедии, винаги е забавно. Не се справям толкова добре само с думи. Обичам да действам така. Щом можеш да го правиш, прави го", казва носителката на награда "Оскар".

Режисиран и написан в съавторство от братята Адам и Арън Ний, "Изгубеният град" дебютира на първо място в бокс-офис класацията на Северна Америка миналия уикенд, изпреварвайки "Батман", предава БТА. На други места по света филмът излиза на екран през април.

Сандра Бълок

Снимка: АР/БТА