Безспорно моментът, в който Дженифър Лопес стъпи на червения килим на наградите "Грами" през 2000 г., ще остане завинаги в модната история на Холивуд. Тогава дръзката зелена рокля на Versace с дълбоко V-образно деколте, спускащо се чак до талията на певицата, прикова всички погледи. Дрехата причини такъв фурор, че провокира създаването на Google Images, защото бе най-търсеният "обект" в мрежата на следващия ден.

Вижте снимки >>

Малко хора обаче знаят, че Сандра Бълок първа облече тоалета, при това 1 година по-рано на наградите "Vogue Fashion Awards".

"Когато разгледах за първи път колекцията на марката, веднага забелязах, че има няколко рокли, които никога няма да бъдат забравени. Виждайки червено-оранжевата рокля, моментално си помислих, че е перфектна за фигурата на Сандра. Много ми хареса, че е изрязана около талията", споделя в свое интервю Филип Блок, който е личния стилист на актрисата, както и на Марая Кери.

Бълок, която по това време е на 35 г., за първи път се появява в толкова предизвикателно и секси облекло, изневерявайки на далеч по-скромния си стил.

Разбира се, роклята не е напълно идентична с тази, която Лопес сложи 12 месеца по-късно. Освен в цвета, тя се различава и в кройката, която е лишена от дългите ръкави и високата цепка на полата в предната част. Като допълнение, дрехата има и "колан" от камъни, обгръщащ талията. Принтът на джунгла, обаче, е съвсем същият.

"За Сандра това беше нейният "Наоми Кембъл момент". Тя се чувстваше като истински модел, като упражняваше походката си и се смееше през цялото време на пробата. Тя искаше да остави някаква следа в модата, но честно казано, дори не сме подозирали, че тази рокля ще се превърне в истинска икона по-късно", казва стилистът.

Оказва се, че Джери Халиуел от групата "Spice Girls" и самата Донатела Версаче се спират на същия тоалет за свои изяви преди Джей Ло, но именно латино дивата насочи светлините на прожекторите към дрехата.

"Правилната рокля винаги намира подходящата жена... Многократно съм се убеждавал в това", добавя Филип Блок.