Брижит Бардо е имала нужда от кислород заради проблеми с дишането, които е получила в резултат на горещата вълна, обхванала Южна Европа в последните дни, предадават чуждестранните издания.

Съпругът на 88-годишната кино звезда Бернар д'Ормал обясни пред френски медии причината, поради която спешен екип пристигна вчера сутринта в дома им в Сен Тропе.

"Около 9 ч. сутринта тя изпитваше затруднения с дишането", разказва той пред вестник "Var-Matin". "Беше по-силно от обикновено, но тя не беше изгубила съзнание... Пожарникарите пристигнаха, дадоха й кислород и останаха известно време, за да я наблюдават".

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Д'Ормал, който е женен за Бардо от повече от три десетилетия, заяви пред изданието, че намесата е била достатъчна, за да се реши проблемът, както и че половинката му не се е нуждаела от допълнителна дихателна помощ.

"Както всички хора на определена възраст, тя вече не може да понася високите температури", допълни той.

Партньорът на легендарната актриса разказа още, че в продължение на няколко дни тя се е оплаквала от жегата, макар да имат климатик вкъщи.

Властите във Франция издадоха оранжев код за големите жеги, тъй като последната гореща вълна, обхванала Южна Европа, повиши температурите до рекордни стойности, припомня БТА.

Очаква се високите стойности на живака в термометрите там да се задържат поне до петък, отбелязва ДПА.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos