Съпругата на Брус Уилис помоли папараците да пазят личното пространство на актьора неприкосновено, както и да не му крещят. Уилис наскоро беше диагностициран с фронтотемпорална деменция. 

Във видео в Instagram Ема Хеминг Уилис каза, че представители на пресата са се опитали да говорят със съпруга й, когато той излязъл за кафе с приятели. Те го закачали и му подвиквали по улицата, пише "Sky news".

ко сте някой, който се грижи за човек с деменция, знаете колко трудно и стресиращо може да бъде това да изведете близкия си навън, в света, и да му помагате да се движи безопасно, дори само за да изпие чаша кафе", каза тя. Добави, че е наясно за недостатъчната осведоменост за болестта, както и че разбира, че си вършат работата, но призова за уважение и спокойствие.

"Знам, че това ви е работата, но предполагам можете да зачитате пространството на другия човек. За хората, които го снимахте на видео, за да получите ексклузивни кадри - моля, не крещете на съпруга ми, не го питайте как се справя, или каквото и да е, като "юпикайей". Просто не го правете".

Брус Уилис затвърди статута си на екшън звезда с "Умирай трудно", в който измисли емблематичния лаф за героя си Джон Маклейн: "Yippee ki-yay, motherfucker!", отнасящ се за Ханс Грюбер, изигран от покойния Алън Рикман.